Hoogsensitiviteit op school

Binnen het onderwijs en de kinderopvang komt de term hooggevoeligheid steeds meer naar voren. Denk daarbij aan het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs maar ook beroepsopleidingen die toekomstige leerkrachten voorbereiden op de werkvloer. 

Als docent kun je hooggevoelig zijn. Dat is soms nog best complex in combinatie met een volle klas leerlingen. Leerlingen kunnen natuurlijk ook hooggevoelig zijn. En dat zijn er dan vaak meerdere per klas. Ook dat is knap ingewikkeld want je wilt als docent alle leerlingen geven wat ze nodig hebben. Er zijn zoveel verschillende labels en gebruiksaanwijzingen.....en hoe merk je dan het onderscheid en wie heeft dan wat nodig?

Maar ook binnen de kinderopvang lopen mensen tegen hooggevoeligheid aan. Ook daar geldt dat voor zowel de medewerker als de kinderen. Wat is het eigenlijk precies? Hoe herken je het? En hoe gedraagt een jong kind zich dat (snel)overprikkeld is bijvoorbeeld? 

Kennis over het onderwerp is een must. Binnen alle vormen van onderwijs en kinderopvang. Hoe eerder je het herkent, bij jezelf of de ander, hoe beter. Want dan hoeft het geen probleem te worden. Deze vroeg signalering begint natuurlijk bij je eigen scholing. Of dat nu een pedagogische opleiding is, de PABO of een bijscholing vanuit je werkgever. Kennis die je meeneemt de werkvloer op werkt preventief en is dus erg waardevol.


Aanbod

Leerkrachten en begeleiders

Er kunnen trainingen, masterclasses en/of presentaties op maat worden verzorgd.

Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Info@nieuwerwijs.net


Begeleiding hoogsensitieve kinderen.

Hoogsensitieve kinderen hebben vaak moeite in de klas. Zij zijn prikkelgevoelig, wat meer teruggetrokken of juist extra druk. Zij beleven de omgeving intens en hebben extra ruimte nodig om alles te verwerken. Dat kan effect hebben op onder andere de concentratie, de samenwerking en de prestaties. 

De juiste begeleiding op school kan daarbij helpend zijn.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Info@nieuwerwijs.net