Onderwijs

Binnen het onderwijs en de kinderopvang komt de term hooggevoeligheid steeds meer naar voren. Denk daarbij aan het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs maar ook beroepsopleidingen die toekomstige leerkrachten voorbereiden op de werkvloer.

Als docent kun je hooggevoelig zijn. Dat is soms nog best complex in combinatie met een volle klas leerlingen. Leerlingen kunnen natuurlijk ook hooggevoelig zijn. En dat zijn er dan vaak meerdere per klas. Ook dat is knap ingewikkeld want je wilt als docent alle leerlingen geven wat ze nodig hebben. Er zijn zoveel verschillende labels en gebruiksaanwijzingen.....en hoe merk je dan het onderscheid en wie heeft dan wat nodig?

Maar ook binnen de kinderopvang lopen mensen tegen hooggevoeligheid aan. Ook daar geldt dat voor zowel de medewerker als de kinderen. Wat is het eigenlijk precies? Hoe herken je het? En hoe gedraagt een jong kind zich dat (snel)overprikkeld is bijvoorbeeld?

Kennis over het onderwerp is een must. Binnen alle vormen van onderwijs en kinderopvang. Hoe eerder je het herkent, bij jezelf of de ander, hoe beter. Want dan hoeft het geen probleem te worden. Deze vroeg signalering begint natuurlijk bij je eigen scholing. Of dat nu een pedagogische opleiding is, de PABO of een bijscholing vanuit je werkgever. Kennis die je meeneemt de werkvloer op werkt preventief en is dus erg waardevol.


Training/Gastles

De vorm waarin je de informatie binnen je organisatie wilt krijgen is helemaal in overleg en dus op maat gemaakt Of je nu kiest voor een gastles, een workshop of een training....alles is mogelijk. Kies wat past bij jouw team, school of organisatie.


Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Info@nieuwerwijs.net