HSP in je werk

Als hoogsensitief persoon is het niet altijd gemakkelijk je werk goed te doen. Je bent sfeergevoelig waardoor je soms de dag al niet prettig begint. Misschien heb je al een drukke ochtendspits achter de rug met je gezin of heb je langer dan verwacht in de auto gezeten ivm file. Op je werk aangekomen probeer je te schakelen en dat is dan nog best lastig. Vooral als je niet de eerste bent die binnen komt en er dus al van alles gaande is.

Een hoogsensitief persoon mist een filter waardoor sfeer, geluiden, lichten, geurtjes, warmte of kou, extra hard binnen komen. Je bent daardoor snel afgeleid en wordt prikkelbaar. Je kunt zelfs fysieke klachten krijgen als je er niets mee doet zoals hoofdpijn, buik/maagklachten of vermoeidheid.

Als hoogsensitief persoon heb je vaak meer tijd nodig om iets te verwerken dan je collega's. Denk aan die drukke ochtendspits waardoor je niet meteen kunt schakelen. Of een opmerking die gekscherend door de ruimte wordt geroepen raakt je intens, waardoor je even van slag bent. Dat is allemaal heel normaal als je zo gevoelig bent. Maar wees je ervan bewust dat het zo voor je werkt. Ben je dat niet en ga je elke dag maar door zoals je deed, omdat iedereen dat doet? Dan is de kans groot dat je je vaker ziek moet melden of zelfs uit valt voor een langere tijd. Puur omdat je lichaam en brein het niet meer volhouden.

Eigenschappen

Hoogsensitieve mensen hebben prachtige eigenschappen en talenten die in te zetten zijn op de werkvloer. Zo kunnen ze bijvoorbeeld verbindingen zien en handelen daar naar. Ze kunnen zich goed inleven waardoor zij vaak goed in het team liggen. Verantwoordelijkheid dragen is vanzelfsprekend voor hen en ze nemen het werk erg serieus. Natuurlijk zijn er nog veel meer eigenschappen, maar dan moeten deze wel herkend en erkend worden zodat ze tot hun recht komen.

Coaching

De coaching kan bestaan naast je werkzaamheden. Een goede begeleiding zorgt er zelfs voor dat er al snel inzichten komen die je meteen kunt toepassen. Collega's blij, werkgever blij, maar bovenal JIJ BLIJ!

Teams

Wil je informatie over hoogsensitiviteit voor je hele team? Dat kan! In de vorm van een workshop of een presentatie.

Neem contact op om te bespreken welke vorm bij jou en jouw team past.

06-41291957