Gastlessen Workshops Trainingen op school

Speciaal voor kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Naast de reguliere lessen die worden aangeboden door de leerkracht zijn dit (extra) sociaal-emotionele lessen voor leerlingen. Het zorgt voor ontspanning, plezier en bewustwording van lichaam en brein. Daarnaast stimuleert het leerlingen goed voor hun eigen binnenkant te zorgen. De lessen worden compleet verzorgd per klas en hebben een duur van maximaal 1,5 uur.

Wil je als leerkracht deze mooie lessen zelf aanbieden aan je klas? Dat kan! Neem contact op voor de trainingsmogelijkheden.

Er zijn 4 onderwerpen waarvoor gekozen kan worden plus twee mooie docententrainingen:

Kleurenwijs

Tijdens deze workshop leren kinderen in alle leeftijden kennis maken met de kleuren van het leven, en deze in te zetten als ze;

  • zich boos voelen

  • verdrietig voelen

  • moe voelen

  • een duwtje nodig hebben om iets te presteren

  • zich onveilig voelen of bang zijn

  • overprikkeld zijn

  • etc.

Bij elke emotie hoort een kleur die een kind kan helpen zich fijner te voelen. Een waardevolle creatieve workshop/les voor alle kinderen, vol tools die direct toepasbaar zijn.


Brein&lijf

Een les waarin aandacht wordt besteed aan de samenwerking tussen brein en lijf. Wat is eigenlijk een brein? Hoe werkt het? Waarvoor gebruiken we het brein? En hoe werkt het samen met ons lichaam? De invloed van gedachten speelt in deze les een grote rol.

Aan de hand van leuk lesmateriaal, creatieve opdrachten en meteen toe te passen tools, wordt er een interessante en interactieve les neergezet. De lessen worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen.


Ik ben ik, jij bent jij.

Tijdens deze bijzondere les zijn emoties, gevoelens en 'mogen zijn wie je bent' de hoofdonderwerpen. Er worden groepsgesprekken gevoerd en (creatieve) oefeningen gedaan. Tijdens deze les wordt er ook gebruik gemaakt van muziek. Kinderen leren te verbinden met zichzelf waardoor ze ook kunnen verbinden met elkaar. Een erg waardevolle les voor alle leeftijden.

Zintuigen

Een les waarin al onze zintuigen aanbod komen. Wat zijn zintuigen? Waarvoor dienen ze eigenlijk? Werkt het voor iedereen hetzelfde?

Er wordt gebruik gemaakt van leuk lesmateriaal en er worden oefeningen aangeboden om meteen zelf te kunnen ervaren. Daardoor is dit een erg leuke en leerzame les afgestemd op leeftijd.

Docententraining hoogsensitiviteit.

Deze workshop/training is bedoeld om jou als leerkracht informatie te geven over het onderwerp hoogsensitiviteit. Het komt steeds meer voor dat je een hoogsensitieve leerling in je klas hebt omdat er steeds meer hoogsensitieve mensen zijn. Of misschien ben je zelf hoogsensitief. We kunnen er niet meer omheen. En dat hoeft ook niet. Met de juiste kennis is het voor zowel de leerling als voor voor jou als leerkracht fijn samenwerken.

Een informatieve, interactieve en creatieve workshop voor leerkrachten van het basis- en voortgezet onderwijs.

Docenten inspiratie workshop

Wil je mee met de tijd en binnen je school ruimte creëren voor zingeving en bewustwording? Dan is een inspiratie workshop voor het hele team een mooi begin. Er is namelijk geen standaard plan om toe te passen. Dat plan maak je met de mensen binnen je team. Alleen dan staat het als een huis.

Op een interactieve en creatieve manier ga je aan de slag met een hoop inzichten en ideeën als eindresultaat.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Info@nieuwerwijs.net